Manzano: Radije bih izgubio utakmicu, nego Dembu

Trener Shenhue o povredi Senegalca

Manzano: Radije bih izgubio utakmicu, nego Dembu

D. Vejo

Senegalac Demba Ba jučer je tokom utakmice sa gradskim rivalom SIGP-a imao strašan prelom noge.

Nekadašnji igrač Chelsea koji nastupa za kineski Shanghai Shenhua prema prvim procjenama izostat će sa terena čak šest mjeseci, što je veliki hendikep za kineski tim. 

Nakon meča, oglasio se i trener ekipe Shenhue.

"Ovo što se desilo je strašno. Bojim se da bi moglo okončati karijeru Dembi. Radije bih izgubio utakmicu, nego Dembu. Bog nije bio pošten, on je bio predobar da mu se nešto ovako strašno desi", rekao je za inostrane medije trener, Gregorio Manzano.

Kroz nekoliko dana nakon što stručni medicinski tim tačno utvrdi ozbiljnost povrede, biti će poznato koliko će Ba odsustvovati sa travnate podloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi