Nepoznate osobe utrčale u palatu, policija prekinula bdijenje za Maradonu

Cijeli dan vlada haos ispred ove zgrade

Nepoznate osobe utrčale u palatu, policija prekinula bdijenje za Maradonu

E. Čaušević

Diego Maradona preminuo je jučer u 61. godini života u svom domu u Buenos Airesu.

Cijeli svijet su potresle vijesti iz Argentine da je Maradona preminuo, a nažalost ubrzo nakon toga potvrđeno je da su ove informacije tačne.

Danas je organizovano bdijenje za Maradonu u predsjedničkoj palati u Rosadu gdje su navijači mogli da vide njegov kovčeg po posljednji put. No, zbog mjera oko pandemije koronavirusa navijači su ulazili jedan po jedan u zgradu što je mnoge iznerivralo.

Mnogi nisu željeli satima da čekaju u redu kako bi ušli u palatu i pored toga nisu imali dozvolu da se zaustave kod kovčega, već su morali odmah da prođu. Bilo je i sukoba s policijom, ali oni su ubrzo riješeni.

No, prije nekoliko minuta iz Argentine stižu vijesti da je bdijenje za Maradonu prekinuto jer su nepoznate osobe ušle u palatu. Navodno radi se o grupi navijača koji su na silu ušli u palatu jer nisu željeli da čekaju svoj red.

Policija je uspjela nekako da ih istjera, a ubrzo su poručili da se bdijenje prekida što je itekako razočaralo sve osobe koje su bile ispred palate i satima čekale da uđu u prostoriju u kojoj je Maradonin kovčeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi