Niko kao on: Gascoigne je jedini Englez koji ima hrabrosti to reći za Maradonu

Shiltonu se izjava uopšte nije svidjela

Niko kao on: Gascoigne je jedini Englez koji ima hrabrosti to reći za Maradonu

E. Čaušević

Legendarni Paul Gascoigne oglasio se nakon smrti Diega Armanda Maradone.

Gascoigne je priznao da ga je smrt jednog od najboljih igrača svih vremena itekako potresla, te da je tužan što Maradona više nije s nama.

Legendarni engleski igrač gostovao je u emisiji "Dobro jutro Britanija", te je mnoge oduševio svojom izjavom. Mnogi su mislili da će i on odmah povezati Maradonu s utakmicom sa Mundijala 1986. godine kada je Englezima dao gol rukom, ali on je to uradio na svoj način.

"Maradona je bio ikona. Ljudi samo govore o tom golu i Božijoj ruci. Ali, daj gol je stvorio Petera Shiltona. Shilt taj gol te stvorio i to je istina. Za tebe niko danas ne bi ni znao da nije bilo tog gola", kroz smijeh je rekao Gascoigne.

Paul Gascoigne joked about Peter Shilton's role in the Hand of God

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ta izjava se nije baš svidjela nekadašnjem engleskom golmanu koji je odlučio da odgovori Gascoigneu.

"Hvala na tome Gazza. Igrao sam još 20 godina nakon toga ako nisi znao", poručio je Shilton.

Top Komentari

AmarSahi
Dijete koji je 2. razred bi bolji tekst napisalo, pa mislim da bi ovakav ozbiljan sajt trebao makar malo da pripazi na tekst.
1 4
karlhajncbrazzzo
Hahaha, Gazza legenda.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi