"Maradona je dosta sličan Mourinhu"

Diego Maradona Junior oca poredi s Mourinhom

"Maradona je dosta sličan Mourinhu"

Diego Maradona Junior je u jednom intervjuu izjavio kako je njegov otac sličan Joseu Mourinhu u mnogim stvarima, posebno u odnosu prema igračima i motivaciji pred utakmicu.

„Oni su veoma slični u načinu komuniciranja i motivaciji igrača. Ipak, oni nisu samo dobri motivatori, nego i stručnjaci. Mourinho je osvojio tri titule ove sezone, dok je Diego odveo Argentinu na SP gdje je upisao sve tri pobjede. To je dokaz da su dobri treneri“, kaže Diego Maradona Junior, vanbračni sin Maradone starijeg koji se rodio za vrijeme njegovog igranja u Napoliju.

Mlađi Maradona je u stilu oca govorio o favoritima na SP-u, lopti koju mnogi kritikuju, Peleu, Beckenbaueru i Platiniju, o šansama Italije i mnogim drugim stvarima.

„Treba ostaviti teret favorita na Holandiji, Brazilu, Španiji i Engleskoj, onda će Argentina lakše do naslova. Italija bi mogla završiti kao Francuska, ali se ipak nadam da neće. Ali, da bi se pobijedilo mora se šutirati na gol. Što se tiče lopte probao sam igrati s njom i moram reći da ju je teško kontrolisati. Umjesto što napadaju mog oca Platiniju, Peleu i Beckenbaueru bi bilo bolje da učine nešto po pitanju bolje organizacije nogometa“, rekao je Diego Maradona Junior.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.