Maradona je znao proslaviti golove Napolija protiv Vučice

"Mali zeleni" kao velika motivacija

Maradona je znao proslaviti golove Napolija protiv Vučice

Diego Armando Maradona, jedan od najboljih fudbalera koji je ikada hodao zemaljskom kuglom najveća je igračka legenda Napolija, a kada legendarni "Mali zeleni" dođe u grad na jugu Italije u Napulju nastane ludnica.

Nekadašnji fudbaler Napolija prisustvovao je revanš susretu polufinala Kupa Italije između Napolija i Rome, a očito je Maradona bio velika inspiracija i motiv za fudbalere koji danas nose dres tima sa San Paolo stadiona. 

Napoli je sa 3:0 pregazio Pjanićevu Romu i tako se nakon poraza od 3:2 u prvom susretu plasirao u finale Kupa Italije. Maradona je znao na pravi način proslaviti golove Napolija, a posebno se radovao golu za 2:0 kojeg je postigao njegov zemljak Gonzalo Higuain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.