Maradona: Pele će uvijek biti drugi

Maradona: Pele će uvijek biti drugi

Teme:

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine legendarni Diego Armando Maradona nikada nije volio Brazilca Pelea, pa zato i ne čudi najnovija izjava Malog zelenog.

Upitan po ko zna koji put šta misli ko je najbolji fudbaler svih vremena, Maradona je rekao:

"Znate šta? Ja sam igrao u Evropi dugih deset godina, dok je Pele igrao u Južnoj Americi. Da, osvojio je tri naslova svjetskog prvaka s Brazilom, ali igranje u Evropi je nešto sasvim drugo. Nije da me to čini puno boljim od njega, ali moji čuvari u Španiji i pogotovo Italiji su bili kao psi. Nikad me nisu ostavljali samog. Pele je imao Coutinha i Rivelina, koji je za mene jedan od najboljih igrača svih vremena, uz Pelea. A tu su bili i Jairzinho, Clodoaldo, Gerson i Tostao. U jednoj anketi Pele je osvojio drugo mjesto iza mene. Niko mi to ne može oduzeti. A u jednoj drugoj anketi u Brazilu, također je bio drugi u izboru za najboljeg sportistu, iza Ayrtona Senne. Trebao bi prestati osvajati druga mjesta", narugao se Maradona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti