Maradona predlaže velikanu: "Dovedite Pochettina..."

Argentinac je trenutno bez posla

Maradona predlaže velikanu: "Dovedite Pochettina..."

Doskorašnji trener Tottenhama Mauricio Pochettino i dalje čeka na novi posao.

Argentinac je na klupi Tottenhama proveo nešto manje od pet i pol godina i u tom razdoblju je ostvario zapažene rezultate, no u međuvremenu je na njegovo mjesto postavljen Jose Mourinho.

Od tada se gotovo iz dana u dan špekuliše o tome gdje bi Poch mogao nastaviti karijeru, mediji ga najčešće sele u Bayern, a sada mu je posao predložio i njegov sunarodnjak Diego Maradona.

Mali Zeleni bi ga želio vidjeti na klupi - Boce Juniors.

"Boca mora da dovede stručnjaka koji će moći da odgovori na izazov. Nije lako sjediti na toj klupi. Volio bih da dovedu Pochettina, trebalo bi da ga pozovu i uvjere da preuzme najveći klub na svijetu", rekao je Maradona.

Kroz trenersku karijeru Pochettino je prije Tottenhama radio samo u Southamptonu i Espanyolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi