Maradona: Skandal je odnos prema Messiju

Nakon sinoćnjeg trijumfa

Maradona: Skandal je odnos prema Messiju

O. Lekić

Selektor argentinske nacionalne vrste, Diego Maradona, nakon trijumfa njegovih izabranika u duelu sa Meksikom, na press konferenciji se posebno osvrnuuo na skandalozan tretman koji kod sudija ima Lionel Messi.

"Svako priča o našem prvom golu, no šta mislite kako smo se mi osjećali kada su tokom utakmice Meksikanci udarali Messija, a sudija nije reagovao", rekao je Maradona i dodao:

"Znam kako je kada vas tokom utakmice uvijek prate tri protivnička igrača. Kada god Messi ima loptu, svako ga želi udariti po nogama, e to je skandal. Protivnički igrači ne žele loptu, nego njega. Svjestan sam da su Meksikanci željeli pobjedu, no sve ima svoje granice."

Maradona se osvrnuo i na predstojeći četvrtfinalni duel sa Njemačkom.

"Njemačka igra drugačije od Meksika. Mnogo je kvalitetnija ali i mi imamo odgovarajuća rješenja. U ovom trenutku nama je najbitniji odmor. Potrebno je da vidim kako se igrači osjećaju i da sastavim tim koji će na najbolji način pokazati našu snagu", zaključio je Maradona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti