Maradona stigao do kraja
Argentina ostaje bez selektora

Mali zeleni je svjestan neuspjeha

Maradona stigao do kraja

M. Maksimović

Sve je izgledalo idealno do utakmice protiv Njemačke. Maradona je uživao'' ujedao'' i velike i male, Argentina je pobjeđivala, a onda je stiglo prizemljenje. Teško, gorko, Njemačka je slavila 4:0 i svi oni koji su kritikovali Maradonu su došli na svoje.

Kako su kritičari došli na svoje, tako su se i obožavatelji suočili sa činjenicom da Maradona nije veliki trener i da od treće minute kada je Thomas Muller zabio, mali zeleni nije povukao niti jedan potez, pa ni onaj iz očaja.Tako je Argentina pod vodstvom Maradone u kratkom periodu upisala 17 pobjeda i 6 poraza i to kakvih poraza. Prvi protiv Bolivije 6:1, jedan od najvećih
u istoriji ove reprezentacije. Nakon toga je izgubio u Rosariju od mrskog Brazila 1:3, pa poraz od Paragvaja koji ih je umalo koštao neodlaska u Afriku.

Nakon  stradanja u četvrtfinalu Maradona je izgledao kao čovjek kojem se srušio čitav svijet, bez obzira na doček u Argentini, bez obzira na podršku navijača, pa i želje čelnika saveza. Nakon utakmice je najavio:

''Moram uzeti preda, porazgovarati sa porodicom, čelnicima saveza, igračima. Moja odluka će ovisiti o puno stvari''.

Po dolasku u Argentinu Maradona je za ''Cronicu'' najavio odlazak:

''Gotovo je, moje poglavlje je završilo. Dao sam sve što sam mogao', objavila je 'Cronica'.

Čelnici saveza još uvijek nisu potvrdili ove Maradonine riječi. Glasnogovornik Argentinskog saveza (AFA) izjavio je kako Maradona nije službeno podnio ostavku, te da će se s predsjednikom AFA-a Juliom Grondonom sastati po završetku Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.