Haos na ulicama Buenos Airesa: Maradona je ubijen!
FOTO: EPA

Istraga još nije okončana

Haos na ulicama Buenos Airesa: Maradona je ubijen!

H. Zilić

Istraga o smrti legendarnog Diega Maradone još nije dobila zvaničan epilog.

Navijači i simaptizeri legendarnog Aregntinca gube lagano strpljenje, pa su tako u Buenos Airesu održani protesti.

Argentinci su izašli na ulice i poslali poruku koja je uzdrmala fudbalski svijet.

"Diego nije umro, ubijen je! Želimo da se kazne svi odgovorni za ubistvo naše legende", poručili su navijačli na ulicama glavnog grada Argentine.

Ovome dodajmo da Maradoninu smrt istražuje tužiteljstvo San Isidra. Trenutno je pod tužbom sedam osoba među njima i doktor Leopoldo Luque, koji je pratio Maradonino zdravstveno stanje posljednjih godina.

Maradona je bio jedan od najboljih fudbalera svijeta,  a karijeru je počeo 1976. godine u Argentinos Juniorsima.

Nakon toga je igrao za Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell's Old Boyse, a posljednji klub u igračkoj karijeri bio je Boca Juniors 1997. godine.

Najveći trag je ostavio u dresu Napolija, s kojim je je osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup Uefa, talijanski Kup i Superkup.

Za reprezentaciju Argentine je upisao 91 nastup i zabio 34 gola, a Gaučose je predvodio do naslova svjetskog prvaka 1986. godine.

Nakon igračke, započeo je i trenersku karijeru. Prvi klub je bio Textil Mandiy, nakon toga je trenirao Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Bio je i na klupi Deportivo Riestru, Al-Wasla, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti