Maradoni se ostvaruje želja: Preuzima španski klub?

Trenutno radi u Argentini

Maradoni se ostvaruje želja: Preuzima španski klub?

Legendarni argentinski fudbaler Diego Armando Maradona naredni angažman bi mogao imati u Španiji.

Iako je nedavno promijenio odluku i ostao na klupi Gimnasije, nije isključeno da u sedmicama koje dolaze Maradone ponovo 'digne sidro' i trenersku karijeru nastavi u Španiji.

Naime, ugledna Marca piše kako je 59-godišnji Maradona u konkurenciji da preuzme Elche koji se takmiči u 2. ligi, a iza cijele priče stoji argentinski biznismen Christian Bragarnik koji bi uskoro trebao kompletirati sve detalje oko ulaska u klub iz pokrajine Alicante.

Bragarnik je, navodi se, odlučan da s Maradonom uđe u novi projekat i uz to spreman mu je dati mnogo primamljivije finansijske uslove kako bi pristao da bude na kormilo trenutnog člana Segunde.

U prilog Elcheu ide i to da je Maradona u prošlosti izjavio kako mu je san da vodi jedan klub iz španske lige.

Tokom fudbalske karijere Maradona je, podsjećanja radi, u Španiji imao priliku igrati za Barcelonu i Sevillu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi