Marakana je prošlost: Stadion Crvene zvezde dobio novo ime

Po legendarnom kapitenu

Marakana je prošlost: Stadion Crvene zvezde dobio novo ime

Fudbalski klub Crvena zvezda usvojio je na današnjoj sjednici Skupštine prijedlog navijača i veterana kluba da stadion nosi ime po Rajku Mitiću.

Radi se o jednoj od najvećih legendi beogradskog kluba, čiji je kapiten bio od samog osnivanja, a ukupno je u dresu Crvene zvezde odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola. 

Pored promjene naziva stadiona, jednoglasno je usvojena odluka da za počasnog predsjednika bude izabran Dragan Džajić.

"Trudio sam se uvijek da dam maksimum kada su u pitanju rezultati, prezentovanje kluba, i na terenu i van terena. Ovo je za mene jedno lijepo priznanje i jedno od najdražih u životu", rekao je Džajić na sjednici Skupštine kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije