Marc Gasol potvrdio nastup u Sloveniji

Marc Gasol potvrdio nastup u Sloveniji

Midhat Šljivak

Centar Memphis Grizzliesa, Marc Gasol, potvrdio je kako će igrati za selekciju Španije na Eurobasketu u Sloveniji u septembru ove godine.

Španci su već ostali bez Juana Carlosa Navarra i Sergea Ibake, koji su nakon napornih sezona odustali od nastupa, a neće nastupiti ni Pau Gasol.

Ipak, nakon tolikih otkaza Špance raduje činjenica da će najbolji defanzivac NBA lige u prošloj sezoni Pau Gasol ipak igrati, što je danas i potvrdio.

Gasol iza sebe ima uspješnu sezonu sa Memphisom, s kojim je dogurao do finala Zapadne konferencije, a prosječno je ubacivao 14 poena i gotovo osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti