Marca biranim riječima o Benjaminu Tahiroviću: U Ajaxu ide stopama Zlatana Ibrahimovića
Tahirović slavi pogodak sa saigračima FOTO: EPA

Bh. reprezentativac otkrio da se sjajno osjeća u klubu iz Nizozemske

Marca biranim riječima o Benjaminu Tahiroviću: U Ajaxu ide stopama Zlatana Ibrahimovića

Samir Mlaćo

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović neko je kome brojni nogometni stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Tahirović je nedavno iz Rome stigao u Ajax, slavni klub koji je zatim zapao u veliku krizu.

Ajax je bio na posljednjem mjestu, šokirani navijači nisu birali načine da iskažu nezadovoljstvo, pa nije bilo lako u tom trenutku biti dio popularnih Kopljanika. Sve se ipak brzo popravilo, sada se već 'lakše diše', a sada o Tahiroviću poseban tekst piše i popularna španska Marca.

Vrlo često Marca tako i najavi nogometaše koje ćemo uskoro gledati u Barceloni ili Realu, a sigurno ništa nije slučajno ni u ovom slučaju.

Tahirović je nedavno postigao i pogodak u pobjedi Ajaxa, dobija pohvale i činio se da je pronašao sredinu u kojoj može pokazati svoje kvalitete i znanje, te dodatno napredovati i napraviti velike stvari.

Popularna Marca predstavlja Tahirovića kao Šveđanina bosanskog porijekla koji u Ajaxu ide stopama 'velikog' Zlatana Ibrahimovića. Bosna, Švedska, Ajax, veliki talenat... Sve su to poveznice dva nogometaša, Benjamina i Zlatana.

[twitter]https://twitter.com/BosnianFudbal/status/1746557776829063446[/twitter]

Oglasi

"Kao klinac igrao sam i kao napadač, bio sam gladan da zabijam golove. Sazrio sam sada, u Italiji sam mnogo napredovao i sviđa me se igranje na poziciji 'šest'. Tehnika je jedna od mojih prednosti, ali tada kontrolirate igru i morate donositi brze odluke", navodi Tahirović.

Navodi zahvalnost i Jose Mourinhu u svojoj karijeri, a Ajax vidi kao odskočna dasku za dodatne velike stvari.

"Ovaj klub je odskočna daska do vrha. Nema boljeg kada si mlad od Ajaxa. Puno igrača odavde direktno ide u Real Madrid ili Barcelonu, zato sam i odlučio doći ovdje".

Španci navode da je za razliku od Ibrahimovića Benjamin odlučio zaigrati za Bosnu i Hercegovinu. Nije tajna da je mogao izabrati Švedsku, Šveđani su sve učinili, ali srce je izabralo. Uz naravno podršku roditelja, brata i ostale porodice.

Oglasi

Nijemac Sven Mislintant je u Ajaxu proveo određeni period kao tehnički direktor, no zbog serije loših rezultata nije se dugo zadržao. Ipak, dobro poznaje Tahirovića i o njemu govori biranim riječima.

"Još uvijek se mora razvijati, ali on je jedan od najvećih talenata kojem sam vidio na toj poziciji. Vrlo je brz za svoju visinu, ima tu moć... Da biste debitirali kod Mourinha sa 19 godina, zaista morate biti ekstra kvalitetni", navodi Nijemac iza kojeg su veliki uspjesi u nogometu.

I nekadašnji bh. reprezentativac Haris Medunjanin dao je komentar o Tahiroviću.

Tahirović u dresu reprezentacije BiH                                                                                                                                                                                               

"Tehnički je vrlo dobro potkovan, kao i većina bosanskih igrača. On voli primati lopte i krenuti sa njom u prostor, te praviti višak", ističe Medunjanin.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tahirović je u Romu stigao iz švedskog Vasalundsa, te nastupao prvo za mladi tim Rome. Vrlo brzo Jose Mourinho ga je prebacio u prvim tim i mnogo puta pohvalio. U julu prošle godine stigao je transfer u Ajax, a ove sezone u 13 nastupa u prvenstvu Nizozemske upisao je dva pogtoka i dvije asistencije.

Za reprezentaciju BiH Tahirović je ubilježio šest nastupa, a rođen je trećeg marta 2003. godine u Švedskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi