Marcello Lippi podnio ostavku nakon poraza od Sirije

Italijan više neće biti selektor reprezentacije Kine

Marcello Lippi podnio ostavku nakon poraza od Sirije

Legendarni italijanski trener, Marcello Lippi, je nakon poraza njegove Kine poručio da više neće biti selektor ove reprezentacije.

Kina je poražena od Sirije rezultatom 2:1 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Inače, utakmica je odigrana na Maktoum Bin Rashid Al Maktoum stadionu u Dubaiju.

Ovaj poraz došao je samo mjesec dana nakon remija bez golova Kine i Filipina, selekcije koja je puno lošije rangirana od kineske.

Kina je sada pet bodova iza lidera kvalifikacione grupe, Sirije koja ima 12 bodova. Također, Kinezi imaju isti broj bodova kao Filipini koji su danas savladali Maldive.

Lippi je nakon utakmice bio vidno razočaran partijom svog tima, a na press konferenciji je najavio povlačenje sa pozicije selektora.

"Pobijedili smo slabe timove poput Guama i Maldiva, ali čim smo naišli na nešto jaču ekipu, kao što su Filipini, nije išlo tako. Sirija je bolja od nas, organizovanija, izgubili smo. Moja godišnja primanja su vrlo visoka, preuzimam potpunu odgovornost za ovaj poraz, pa sam svima već najavio da podnosim ostavku. Više neću biti selektor reprezentacije Kine", izjavio je Lippi nakon utakmice.

Top Komentari

teddy sheringham
Milijardu ih ima i džaba. Nema pravih 11.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi