Lippi savjetuje Allegrija: Ne idi iz Juventusa

Allegrija povezuju s brojnim klubovima

Lippi savjetuje Allegrija: Ne idi iz Juventusa

Selektor kineske fudbalske reprezentacije Marcelo Lippi savjetovao je svom sunarodnjaku Massimilianu Allegriju da ne napušta Juventus.

Torinski klub pod Allegrijevim vodstvom već godinama bilježi odlične rezultate, pa stoga ne iznenađuje što bi 50-godišnjeg Italijana mnogi velikani željeli angažovati, no Lippi savjetuje Allegrija da ignoriše ponude.

"Što se tiče Allegrijeve budućnosti, on ne smije da ima dileme - ne smije da napusti Juventus. I ja sam imao nekoliko ponuda iz inostrastva poput njega, ali Juventus je apsolutni vrh i on mora ostati tamo", kazao je Lippi, koji je također svojevremeno vodio Bianconere.

Osvrnuo se i na borbu za titulu koja vlada u Serie A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad sve stavim na vagu, moram da kažem da je Juventus i dalje favorit, ali razlika je minimalna. To pokazuje i tabela. U Napoliju znaju da moraju da pobijede Juventus ukoliko žele titulu. Taj meč u Torinu će biti odlučujući", mišljenja je Lippi.

Lippi je na klupi reprezentacije Kine od 2016. godine, a prethodno je vodio Italiju, GZ Evergrande, Juventus, Inter, Napoli, Atalantu, Cesenu, Sienu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi