Marcello Lippi se vraća na fudbalsku scenu

Preuzima klupu selekcije Kine?

Marcello Lippi se vraća na fudbalsku scenu

Endin Čaušević

Nekadašnji selektor reprezentacije Marcello Lippi uskoro bi se mogao vratiti na trenersku scenu.

Naime, Lippi je nakon odlaska sa selektorske pozicije selekcije Italije odlučio da svoju karijeru nastavi u kineskoj Super ligi. Italijanski stručnjak trenerao je Guangzhou Evergrade do 2014. godine, ali je tada odlučio da se povuče.

Ipak, čini se da italijanski stručnjak ne može bez trenerskog posla, te se uveliko špekuliše da se vraća na scenu. Navodno, Lippi će uskoro preuzeti selektorsko mjesto reprezentacije Kine.

Iako su svi očekivali povratak na velika vrata Lippi je odlučio da preuzme posao na kojem neće imati puno pritiska. Ovaj 68-godišnji stručnjak imao je nekoliko ponuda iz Serije A, ali je izjavio da je za njega završen period treniranja klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi