Marcelo se vratio u Brazil i ostao šokiran na dočeku

U Grčkoj se obrukao

Marcelo se vratio u Brazil i ostao šokiran na dočeku

Samir Mlaćo
Bivši član Real Madrida Marcelo nedavno je pronašao novi angažman. Naime, Marcelo je potpisao za brazilski Fluminense i tako kreće u nove izazove u 34. godini.

Bivši član Real Madrida Marcelo nedavno je pronašao novi angažman. Naime, Marcelo je potpisao za brazilski Fluminense i tako kreće u nove izazove u 34.godini.

Bio je to ustvari njegov povratak, nakon što je više od decenije proveo u Evropi.

Posljednji angažman imao je u grčkom Olympiacosu, no nije se dugo zadržao. I pored toga je veoma cijenjen, te ga je na predstavljanju dočekalo čak 30.000 navijača.

Nastao je pravi haos kada je obukao dres i poljubio grb, te je kratko kazao.

"Vratio sam se kući u najboljoj životnoj dobi. Znam da mi ljudi ovdje vjeruju i došao sam da se borim i pružim navijačima strast i uživanje“, rekao je Marcelo.

Oglasi

Marcelo je Real napustio sredinom 2022. godine, bio je u ptorazi za novim klubom.

Postepeno se odvikavao od ozbiljnog fudbala da bi spas pokušao pronaći u grčkom Olympiacosu.

Međutim, Marcelo je prekinuo ugovor s Olympiacosom nakon samo četiri mjeseca od potpisivanja ugovora s grčkim klubom i sa nešto više od odigranih 300 odigranih minuta u sezoni.

Marcelov posljednji nastup na terenu za Olympiacos u grčkoj ligi bio je 11. marta. Trebao je biti jedno od najvećih pojačanja, ali se pokazao kao potpuni promašaj.

Karijeru je pokušao spasiti preko Cristiana Ronalda. Govorilo se da bi i Brazilac mogao u Al Nassr, ali i to je propalo.

Iskusni bek potpisao je ugovor do 2025. godine sa ekipom Flumiensea, a u istom je prošao sve omladinske kategorije.

Za reprezentaciju Brazila skupio je 58 nastupa i postigao šest pogodaka.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi