Marcelo donio odluku i to obično onakvu kakvu donose Brazilci u njegovim godinama

Vraća se kući

Marcelo donio odluku i to obično onakvu kakvu donose Brazilci u njegovim godinama

E. Škorić

Iskusni brazilski defanzivac Marcelo blizu je napuštanja Real Madrida.

U brazilskom prvenstvu posljednjih godina vratio se veliki broj zvijezda koje su igrale u velikim evropskim timovima, a sada bi im se mogao priključiti i Marcelo, legendarni bek Real Madrida.

Marcelo je dugo držao startno mjesto u Realu, no u posljednje dvije sezone su ga "pregazili" mlađi saigrači i on je pao u drugi plan pa je spreman da napusti tim u kojem je proveo 15 godina i sa kojim je osvojio čak 22 trofeja, od čega i četiri naslova Lige prvaka.

Marcelo ima 33 godine i vjerojatno bi zbog godina bez problema mogao nastaviti karijeru u Evropi, ali kao i mnogi njegovi sunarodnjaci, posljednju epizodu odlučio je napisati kod kuće, u Brazilu.

Argentinski Ole javlja da bi u januaru Marcelo mogao potpisati za Fluminense, za koji je igrao do 2006. godine, kada ga je tadašnji direktor Reala Predrag Mijatović odveo u Madrid.

Ostaje jedino pitanje hoće li početkom godine Marcelo put Brazila ili će čekati kraj sezone kada mu u potpunosti istekne ugovor s Kraljevima.

Inače, trenutno u Brazilu igraju velike zvijezde poput Hulka i Diega Coste (Atletico Mineiro), Davida Luiza, Filipea Luisa i Gabigola (Fluminense), Williana (Corinthians) ili Felipea Mela (Palmeiras) te Dougasa Coste (Gremio).

U Fluminsenseu bi Marcelo igrao uz 38-godišnjeg veterana Freda, a očekuje se i preseljenje bivšeg člana Juventusa Felipea Mela u klub, pošto je odlučio da napusti Palmeiras.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi