Gabigol provocirao Marcela znakom na dresu, lijevi bek podigao šorc i zauvijek obrukao sunarodnjaka

Komična scena na brazilskom derbiju

Gabigol provocirao Marcela znakom na dresu, lijevi bek podigao šorc i zauvijek obrukao sunarodnjaka

Admin Čaušević

U prvom meču osmine finala Kupa Brazila Fluminense i Flamengo su odigrali 0:0, a utakmicu je obilježila pikantna rasprava Marcela i Gabigola.

Gabigol je provocirao Marcela pokazujući na znak Copa Libertadoresa kojeg je osvojio Fluminense kao najbolja ekipa Južne Amerike.

Brazilski ofanzivac je zapravio sam sebi pucao u nogu tim potezom jer je očigledno zaboravio ko se nalazi na drugoj strani.

Marcelu je bilo dovoljno da podigne šorc, pokaže mu tetovažu i zauvijek ga ućutka. Snimak rasprave je vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama.

Naime, čuveni lijevi bek je svom sunarodnjaku pokazao tetovažu sa čak pet osvojenih Liga prvaka i jasno je da se Gabigol samo obrukao.

Oglasi

Copa Libertadores je najznačanije takmičenje u Južnoj Americi, ali daleko od toga da se može porediti sa vrijednošću trofeja Lige prvaka.

Marcelo se zimus vratio u Fluminense nakon što je 15-ak godina nosio dres Reala i pri tome osvojio čak 25 trofeja i postao najtrofejniji u historiji Kraljeva.

Sa druge strane Gabigol je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata brazilskog fudbala i dok je igrao za Santos viđen je kao novi Neymar.

Borni evropski klubovi su se otimali za njega, a pobjedu je odnio Inter koji ga je prije sedam godina platio 30 miliona. Vrijeme je pokazalo da se radilo o jednom od najlošijih transfera ikada kada je u pitanju milanski klub.

Brazilac se uopšte nije snašao u Italiji, ali ni u Evropi pošto je i u Benfici bio poprilično ispod očekivanog nivao. U Brazil se vratio prije tri godine kada je Flamengo platio 17 miliona.

Gabigol koji se inače zove Gabriel Barbosa se etablirao kao jedan od najboljih igrača južnoameričkog kontinenta, međutim u Evropi nije uspio pokazati svoj talenata. S obzirom da ima 26 godina još uvijek mu nije kasno da to uradi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi