U Grčkoj se obrukao kao niko prije, a sinoć u debiju za Fluminense pokazao kakav je čarobnjak

Podsjetio na slavne dane

U Grčkoj se obrukao kao niko prije, a sinoć u debiju za Fluminense pokazao kakav je čarobnjak

Endin Čaušević

Iskusni brazilski fudbaler Marcelo nedavno se vratio u Brazil gdje je potpisao za klub u kojem je ponikao Fluminense nakon kratke epizode koju je imao u grčkom Olympiacosu gdje se nije baš proslavio. Ipak, pokazao je da nije zaboravio igrati i da još uvijek ima magiju u svojim nogama.

Marcelo je najbolje dane svoje karijere proveo u Real Madrid s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao. Za kraljevski klub igrao je čak 15 godina, ali prošlog ljeta je napustio Madrid nakon što mu je istekao ugovor.

Ovaj 34-godišnjak iznenadio je sve da potpiše za Olympiacos i ubrzo je postalo jasno da je odlaskom u Grčku napravio veliku grešku.

Marcelo se u Atini zadržao svega šest mjeseci i odlučio se na raskid saradnje, te je shvatio da je nakon skoro 16 godina vrijeme da se vrati tamo gdje je sve i počelo - Fluminense.

Prije nekoliko dana ovaj iskusni lijevi bek debitovao je u dresu Fluminensea i pokazao je da nije zaboravio igrati.

Iako je jasno da Marcelo fizički nije baš u najboljoj formi jer se u Olympiacosu nije naigrao, ipak sinoć je u meču grupne faze Copa Libertadoresa pokazao o kakvom majstoru je riječ.

Oglasi

Fluminense je u gostima pobijedio Sporting Cristal sa 3:1, a Marcelo je na terenu proveo 64 minute, te se jedan njegov potez posebno istakao.

To je bilo u 59. minuti kada je Fluminense poveo sa 2:0, a svoj drugi gol na utakmici postigao je German Cano. No, svi pričaju o fantastičnom dodavanju koje je Marcelo imao prije tog gola za 2:0.

Marcelo je sjajno "vanjskom" loptu poslao za Jhona Ariasa koji je uposlio Cana, a on je rutinski loptu poslao u mrežu peruanskog kluba.

Inače, Fluminense je do pobjede stigao nakon preokreta jer je domaći tim u 18. minuti poveo golom Grimalda. German Cano je s dva gola donio preokret, a konačnih 3:1 za Fluminense postavio je Vitor Mendes u samom finišu utakmice.

Također, treba istaći da je za Marcela ovo bila prva utakmica u dresu Fluminensea nakon 17 godina.

Top Komentari

Joe17
Obrukao se ko niko prije? Da mi je samo znati da li ste normalni? Po cemu se obrukao kao niko prije? Jadan si novinarcicu do bola, manji si od makovog zrna..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi