Marcelo potpisao novi ugovor s Realom

Marcelo potpisao novi ugovor s Realom

Edmir Škorić
Teme:

Iz madridskog Reala objavili su kako je postignut dogovor s Marcelom o nastavku saradnje.

Brazilac je potpisao petogodišnji uogovor s Realom, što se najavljivalo i prošle sedmice.

On je ugovorom za Kraljeve sada vezan do ljeta 2020. godine, a u Realu je od 2007. godine, kada je doveden iz Fuminensea. 

“On je važno pojačanje za nas. Radi se o nevjerovatnom talentu, igraču kojeg čeka velika karijera. Sretni smo što smo ga doveli, mnogi su pokušavali. Upoređuju ga sa Robertom Carlosom”, govorio je tada Realov bivši predsjednik Ramon Caldeorn.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marcelo je za Real odigrao 232 utakmice, te je postigao 17 golova, a u dresu Brazila je postigao četiri gola u 39 susreta. Osvajao je Ligu prvaka, evropski Superkup, tri puta Primeru, dva puta Kup Španije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti