Marcelo Salas odigrao oproštajni meč

Marcelo Salas odigrao oproštajni meč

Adnan Beganović

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Čilea, Marcelo Salas, odigrao je oproštajni susret u svojoj domovini pred oko 60.000 gledaoca. 

Marcelo Salas zajedno sa Ivanom Zamoranom predvodio je Čile tokom devedesetih godina, a 1998 odveo je Čile na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj nakon posta od 16 godina.

Salas je za nacionalnu selekciju odigrao 71 utakmicu, te postigao 37 golova. Karijera Marcela Salasa trajala je 15 godina, a igrao je u čileanskom Universidadu, River Platu, Laziju i Juventusu. Njegova karijera završena je tamo gdje je i započela, u Universidadu.

Oproštajnu utakmicu uveličali su Salasovi saigrači iz reprezentacije s jedne i njegovi prijatelji iz igračkih dana s druge strane (Ortega, Vieri, Trezeguet, Francescoli).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti