Marco Lopes dres Cityja zamijenio onim Monaca

Monaco slaže mladu, ali respektabilnu ekipu

Marco Lopes dres Cityja zamijenio onim Monaca

S. Bošković

Manchester City potvrdio je da su prodali veznjaka Marca Lopesa Monacu, u kojem će provesti narednih pet godina

To što niste čuli za ovog igrača ne treba vas čuditi. Ima 20 godina, a u City je stigao 2011. godine iz  Benfice. Za Građane je nastupio samo pet puta.

Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Lillu, gdje je odigrao 27 utakmica, a gol je postigao tri puta. U Ligue 1 provest će i narednih pet godina, ali u dresu Monaca. Član je i mlade reprezentacije Portugala.

Manchester City će sezonu bez ovog igrača nastaviti već sutra, kad su domaćini ekipi Watforda. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ekipa Manuela Pellegrinija nakon tri odigrana kola ima stopostotni učinak, te su vodeći na tablici sa dva boda više od protivnika. 

Monaco nije dobro krenuo u sezoni. Ispali su iz Lige prvaka, te će nastupati u Europskoj ligi, a nadaju se da će im mladi Lopes donijeti nešto bolju igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.