"To je klub koji mi je pokazao Ligu prvaka"
Foto: EPA

Bernardo Silva produžio ugovor s Monacom

"To je klub koji mi je pokazao Ligu prvaka"

S. Bošković

Portugalski veznjak, Bernardo Silva , produžio je ugovor sa Monacom do 2020. godine.

Dvadesetogodišnjak je stigao prošlog ljeta u Monaco iz Benfice, prvo na jednogodišnju posudbu. Ali u januaru francuski tim mu je ponudio jednogodišnji ugovor koji je Silva i prihvatio. 

Ofenzivni vezni fudbaler impresionirao je već na otvaranju ove sezone u Ligue 1, kada je postigao gol u pobjedi njegovog tima protiv Nice od 2:1.

Za službenu klupsku stranicu izjavio je: "Veoma sam zadovoljan što sam produžio ugovor s Monacom. To je klub koji mi je dozvolio da pokažem koliko vrijedim, te mi pokazao Ligu prvaka."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za crveno-bijele prošle sezone ubilježio je 45 nastupa, te deset puta i pogodio, a u nastavku izjave dodao je:
"Ovo je veoma poseban dan za mene. Dat ću sve od sebe da tim bude što kompaktniji, i da ostvari zacrtane ciljeve." 

Silva je bio pozvan u reprezentaciju Portugala, za Europsko prvenstvo igrača do 21 godine. Na tom takmičenju, kojeg je s reprezentacijom i osvojio, postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti