Marcos Senna potpisao za New York Cosmos

Marcos Senna potpisao za New York Cosmos

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Španije, Marcos Senna, karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama i to u dresu New York Cosmosa.

Senna, koji je rođeni Brazilac, proteklih 11 sezona je proveo igrajući za ekipu Villarreala, a u preko 300 odigranih utakmica je postigao 29 golova u svim takmičenjima za Žutu podmornicu.

"Počastvovani smo što je Marcos Senna došao u naš klub. Njegova reputacija i uspjesi tokom karijere dovoljno govore o njemu. On je tip igrača koji čini svoje saigrače boljima i njegovo liderstvo i iskustvo će nam mnogo pomoći", rekao je trener Cosmosa Giovanni Savarese.

Cosmos se trenutno takmiči u Nacionalnoj NASL ligi, a dres ovog tima je nosio i legendarni Brazilac Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti