Pregovori u odmakloj fazi: PSG blizu dovođenja odličnog igrača i to besplatno

Žele francuskog reprezentativca

Pregovori u odmakloj fazi: PSG blizu dovođenja odličnog igrača i to besplatno

E. Ganibegović

PSG i ovog ljeta pravi novi remont ekipe, jer želi da se u narednoj sezoni bori za osvajanje toliko željene Lige prvaka, a na pragu je dovođenja novog napadača i to potpuno besplatno.

Nakon što su potvrđeni dolasci Milana Škriniara iz Intera i Marca Asensija iz Real Madrida, PSG je na pragu dovođenja novog pojačanja.

Kako je otkrio francuski L'Equipe, blizu Parka prinčeva je dosadašnji napadač Borussije Monchendladbach, Marcus Thuram.

Baš kao i Škriniar i Asensio i on bi u prijestolnicu Francuske stigao potpuno besplatno, te bi tako PSG tri sjajna igrača dobio bez uloženog centa.

Njegov poznatiji otac, Lilian, nije bio za ovu opciju, s obzirom na to da je imao izbor da ide i u Italiju, no njegova zemlja i lobi Kyliana Mbappea su na kraju presudili, te je Marcus izabrao PSG.

Minule sezone Thuram je u dresu Borussije nastupio 32 puta, te postigao 16 pogodaka uz sedam podijeljenih asistencija. 

Oglasi

U ovaj tim stigao je 2019. godine iz Guingampa, a ranije je nosio dres Sochauxa, te ACBB-a u mlađim kategorijama. 

Bio je prvak Evrope s Francuskom za igrače do 19 godina i osvojio je Ligu nacija s A timom, a dolazak u PSG enormno će mu povećati šanse za osvajanje prvog trofeja na klupskom nivou.

Ukupno je u dresu francuske reprezentacije do sada nastupio 10 puta, no još uvijek čeka na svoj prvijenac u dresu viceprvaka svijeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, ovaj fudbaler je porijeklom s Gvadalupea, malog arhipelaga u Karipskom mogu i jedne od 18 administrativnih regija u Francuskoj. 

Porijeklom je, dakle, daleko od Evrope, igra za Francusku, a rođen je u Italiji i to u Parmi kada je njegov otac Lilian igrao za taj klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi