Galtier više nije trener PSG-a!

Sada i zvanično

Galtier više nije trener PSG-a!

S. Mlaćo
PSG je i zvanično ostao bez trenera.

Naime, Cristophe Galtier je dobio otkaz i Parižani su u sada u potrazi za trenerom.

Galtier je samo jednu sezonu izdržao na vrućoj stolici na Parku prinčeva, a osvojio je titulu prvaka u prvenstvu, no nije mogao do osvajanja Lige prvaka.

Navijači su zbog toga nezadovoljni, kao i čelnici kluba, te je Galtier očekivano ostao bez posla.

Galtier nikada nije uspio da se nametne kao autoritet brojnim zvijezdama, tokom sezone imao je veliki broj problema, a čak se suočio i sa ozbiljnim optužbama za rasizam.

Oglasi

Sredinom februara na meču protiv Lillea čak ga je i sportski direktor Luis Campos ponizio tako što je lično sišao sa svečane lože i vodio je ekipu u posljednjih 15-ak minuta u pobjedi 4:3.

Parižani su ostali i bez Lionel Messija, a zanimljivo da je to stvorilo i probleme o popularnosti kluba.

Prema pisanju francuskih medija, u prva 24 sata nakon njegovog odlaska, oko milion i po ljudi prestalo je pratiti stranicu PSG-a na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu.

PSG sada ima 68,7 miliona pratilaca, ali broj nastavlja da opada velikom brzinom i pitanje je gdje će se taj pad zaustaviti.

Što se Messija tiče, on se povezuje s povratkom u Barcelonu i odlaskom u Saudijsku Arabiju gdje mu bogatu ponudu daje Al-Hilal.

Trener Blaugrane, Xavi Hernandez, otkrio prošle sedmice da će Messi ove donijeti konačnu odluku, pa tu informaciju treba očekivati u narednim danima.

Tamo mora da završi sezonu, mnogo poštuje klub PSG, želi da završi sezonu na najbolji mogući način. Ističe mu ugovor i on je stekao pravo da kaže kuda želi da ide, gdje da završi karijeru.

Top Komentari

HarisADP
I idemooo žoze tatica murinjoooooo!!! Allez PSG!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi