Marek Hamšik u četvrtoj deceniji života potpisuje višemilionski ugovor

Slovak pred novim izazovom

Marek Hamšik u četvrtoj deceniji života potpisuje višemilionski ugovor

S. Grebović

Legendarni Slovački fudbaler će prema svemu sudeći ponovo promijeniti sredinu.

Hamšik je punih 13 sezona nosio dres Napolija, nakon čega je odlučio da se okuša u Kini. Tamo je proveo dvije sezone u ekipi Dalian Pro, ali se ponovo vratio na Stari kontinet.

Od nedavno nosi dres Goteborga za koji je do sada skupio šest nastupa, no čini se da se u Švedskoj neće zdržati još dugo.

Kako prenosi Gianluca di Marco, svojevremeno jedan od najboljih igrača Serije A, prihvatio je ponudu od šest miliona eura iz Turske i u smiraj karijere Slovak će zaigrati u Trabzonsporu.

Trebao po potpisati dvogodišnji ugovor po kojem će zarađivati tri miliona eura po sezoni, što za jednog 33-godišnjaka uopšte nije loše.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Svoju bogatu karijeru počeo je u ekipi Slovana iz Bratislave, nakon čega je prešao u Italiju gdje je nastupao dugi niz godina.

Za reprezentaciju Slovačke odigrao je 126 utakmica na kojima je postigao 26 golova.

Top Komentari

yugopo
Ovi turci samo penzionere kupuju,gori od italijana.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi