Maribor deklasirao Rudar iz Velenja

Prva liga Slovenije, 8. kolo

Maribor deklasirao Rudar iz Velenja

Edmir Škorić

Mariborovi nogometaši jure ka odbrani naslova slovenskog prvaka. Sada, nakon osam kola, imaju prednost od pet bodova nad Domžalama i Celjem.

Maribor je do šeste pobjede u prvenstvu, treće uzastopne, stigao dosta uvjerljivo, savladavši Rudar Velenje s 4:0. Strijelci su bili Berič, Cvijanović, Brazilac Tavareš i Ploj. Domžale su slavile s 2:1 kod Gorice i zadržale korak za Mariborom.

 

Požeg i Paež su u prvih sata postigli pobjedničke golove, domaćin smanjio preko Jogana u 35. minuti, ali do kraja se više mreže nisu tresle.

 

Istim rezultatom Celje je savladao Aluminij kod kuće te također, kao i Domžale, ima 15 bodova. Kurež je u 66. donio prednost gostima, a samo dvijeminute kasnije Močič izjednačio rezultat, da bi Ivanović u 83. zabio za tri boda Celja.

 

Olimpija je bez većih problema, rezultatom 4:1, savladala Koper. Sutra od 17 sati u posljednjem susretu kola Mura našeg napadača Nusmira Fajića dočekuje Triglav. 

 

Prva liga Slovenije, 8. kolo:

ND Gorica - Domžale 1:2 (Jogan 34/ Vancaas 14, Papez 23)

Celje - Aluminij 2:1 (Močić 69, Ivanović 86/ Kurez 67)

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor - R. Velenje 4:0 (Berić 15, Cvijanović 34, Tavareš 83, Ploj 89)

Olimpija - Koper 4:1 (Jović 15, 30 - penal, Sporar 36, Nikežić 61/ Popović 27)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.