Maribor i Chelsea potpisali saradnju
Dva najbolja izdanka Mariborove škole fudbala, sada članovi Palerma, Jopsip Iličić i Armin Bačinović

Maribor i Chelsea potpisali saradnju

Kako je otkrio sportski direktor Maribora, Zlatko Zahovič ovaj slovenski klub je potpisao protokol o međusobnoj saradnji sa londonskim Chelseajem.

Ova saradnja uključujem pravo na prvokup Chelseaja na igrače Maribora i usavršavanje trenera slovenskog kluba u Londonu.

"U januaru će naš stručni štab otići u London i pratiti način rada Carla Ancelottija. Nakon toga treneri iz pkole fudbala če otići u fudbalsku akademiju Chelseaja i vidjeti na koji to način oni rade sa mladim igračima", rekao je Zlatko Zahovič.

Kako kaže predsjednik mariborskog kluba, Chelsea je ovo učinio zbog velikog uspjeha Maribora u proizvodnji mladih igrača, a najbolji primjer su prvotimci Palerma, Bosanci Josip Iličić i Armin Bačinović, no nažalost oni nastupaju za Sloveniju, a razlozi su gotovo svima poznati, nije prvi put da gubimo kvalitetne igrače.

"Bio sam iznenađen kada sam vidio koliko znaju o nama. Smatraju da imamo najbolju školu u ovom dijelu Europe. Čast nam je sarađivati sa njima, to ne bi niko odbio, pa nismo ni mi", rekao je 39-godišnji Zhovič, te dodao za kraj:

"Ima već igrača za koje su Englezi zainteresovani, no ne bih sada o imenima. Siguran sam da će uskoro neki naš igrač zaigrati za Chelsea, ako ne odmah za prvi tim, onda za mlađe kategorije."

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.