Maribor nedodirljiv, Fajić opet  strijelac

Prva liga Slovenije, 27. kolo

Maribor nedodirljiv, Fajić opet strijelac

Edmir Škorić

Dvije najbolje slovenske ekipe, Olimpija i Maribor, upisale su pobjede u nedjeljnim utakmicama 27. kola Prve lige Slovenije.

Vodeći Maribor je u prednosti devet bodova u odnosu na Olimpiju, te je izvjesno ko je novi (stari) prvak. Maribor je u gostima danas savladao Aluminij s 2:1. 

 

Bh. internacionalac Nusmir Fajić je u 20. minuti postigao vodeći pogodak za goste, ali je Robert Kurež poravnao rezultat u finišu prvog dijela. Činilo se da će Aluminij ostvariti veliki bod u borbi za opstanak, a onda je,  na isteku regularnih 90, Goran Cvijanovič zabio za slavlje Mariborčana. Dodajmo da je Fajiću ovo bio deveti pogodak, a vodeći strijelac lige, Hrvat Mate Eterović iz Rudara, ima 11 na svom kontu.

 

Olimpija je u Kranju savladala Triglav sa ubjedljivih 4:1 i to nakon fantastične partije u nastavku. Domaćin je vodio u prvom dijelu golom Davora Bubanje s bijele tačke iz 20. minute.

 

Po dva pogotka Aneja Lovrečiča i Nikole Nikezića bila su dovoljna da gosti iz Ljubljane stignu do tri boda u drugom dijelu utakmice.

 

Prva liga Slovenije, 27. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Triglav - Olimpija 1:4 (Bubanja 20 - penal/ Lovrečič 58, 70, Nikezić 86, 87)

Aluminij - Maribor 1:2 (Kurež 43/ Fajić 20, Cvijanovič 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.