Maribor više nije lider, Fajić strijelac u domaćem porazu

Slovenija, Prva liga

Maribor više nije lider, Fajić strijelac u domaćem porazu

Veliko iznenađenje priredio je tim Zavrca u današnjem susretu 19. kola Prve lige Slovenije savladavši na gostujućem terenu Maribor rezultatom 4:3. 

Mariborčani su ovim porazom ispustili lidersku poziciju koju su držali gotovo od prvog kola, iako trenutnu imaju jedan meč manje od lidera Kopera. Hladan tuš za domaće navijače bio je pogodak Kokola već u prvom minutu utakmice.

Domaćin uspijeva izjenačiti u 30. minutu pogotkom Vilera, da bi preokret golom u posljednjem minutu prvog poluvremena kreirao naš Nusmir Fajić.

Zavrc već u drugom minutu nastavka stiže do izjednačenja preko Presingera, dok su konačan nokaut Mariboru zadali Kenec u 76. i Matjašič u 89. minutu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Poraz je u trećem minutu sudačke nadoknade ublažio Tavares. Nusmir Fajić odigrao je svih devedeset minuta u poraženom timu.

I jedni i drugi meč su završili sa igračem manje, zbog dvije javne opomene u Mariboru je u 42. minutu isključen Vukliševič, dok je na drugoj strani direktan crveni karton zaradio Golubar u 60. minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti