Mariborčane stigao prvi poraz

Prva liga Slovenije, 13. kolo

Mariborčane stigao prvi poraz

Edmir Škorić

Pobjedama Aluminija i Triglava nad Velenjem, odnosno Mariborom danas je kompletirano 13. kolo Prve lige Slovenije.

Dogodilo se i to. Dana je Maribor, u 13. prvenstvenoj utakmici, doživio prvi poraz i malo ko je očekivao da će se to dogoditi baš na gostovanju u Triglavu.

 

Nakon iscprljenog gostovanja i minimalnog poraza u Rimu od Lazija u utakmici Evropske lige, prvaci Slovenije s 1:0 izgubili su od Triglava. Matej Poplatnik je nakon samo devet minuta igre zabio za, ispostavilo se, konačnih 1:0 i velika tri boda Triglava.

 

Aluminij se približio evropskim pozicijama nakon uvjerljive pobjede nad posljednjeplasiranim Rudarom. U Kidričevu su domaći postigli tri gola i sva tri u nastavku utakmice. Prvo Klemen Bingo u 58. dovodi domaće u minimalnu prednost, a u 66. Robert Kurež istu udvostručuje.

 

Sve je riješio pogodak sa bijele tačke Marka Drvenšeka u 74. minuti.

 

1.SNL, 13. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Aluminij - Velenje 3:0 (Bingo 59, Kurez 66, Drevensek 74 - penal)

Triglav - Maribor 1:0 (Poplatnik 9)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.