Mariboru drugi uzastopni naslov Kupa Slovenije

U finalu ponovo bolji od Celja

Mariboru drugi uzastopni naslov Kupa Slovenije

Edmir Škorić

Nogometaši Maribora odbranili su naslov Kupa Slovenije nakon što su u finalu savladali Celje s minimalnih 1:0.

Mariborčani su u Kopru pred oko 2200 gledatelja uspjeli savladati čvrstu momčad Celja, a jedini pogodak postigao je Ibraimi u završnici prvog dijela. 

U nastavku blaga incijativa nogometaša Celja, ali Maribor je uspio sačuvati stečenu prednost i ponovo slaviti protiv istog protivnika - drugu godinu zaredom. No, prošle sezone je Maribor tek nakon penala izborio naslov.

Za Maribor je ovo osmi naslov Kupa odkako se Slovenija osamostalila. U posljednjih deset godina osvojili su četiri Kupa. Treba kazati da su u tom periodu tri finala izgubili. I ove sezone osvojili su duplu krunu. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Kup Slovenije, finale:

Celje - Maribor 0:1 (Ibraimi 44)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.