Marić čestitao Veležu, Dudić zadovoljan, govorio i o  gostovanju na Koševu

Press konferencija

Marić čestitao Veležu, Dudić zadovoljan, govorio i o gostovanju na Koševu

E. Škorić

Velež je danas u Mostaru savladao Krupu s 2:0. Rođeni su se mučili s gostima, koji su se dobro branili, no golovima Cvijanovića i Ovčine uspjeli su upisati pobjedu.

Prvi se na press konferenciji obratio trener gostiju Zoran Marić, koji je Veležu čestitao na zasluženoj pobjedi.

"Mislim da je u 90 minuta Velež pokazao da je bolji i zasluženo je pobijedio. Imali su veći posjed, bili brži od nas u intervencijama. Nismo bili danas u stanju da odgovorimo kvalitetnoj ekipi Veleža. Zasluženo su pobijedili, ali mi ćemo nastaviti našu bitku", rekao je trener gostiju.

Potom je glas dobio Feđa Dudić, koji naravno ima daleko više razloga za zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Psihološki jako teška utakmica. Protivnik je stajao s 10 igrača iza lopte, bilo je teško probiti. Nismo dali gol na vrijeme, ali imali smo vjeru u sebe, dominirali smo i bilo je lakše nakon tog gola. Imali smo dan odmora više. Mnoge stvari su išle nama u prilog. Zadovoljan sam, čestitam svojim momcima na odličnom početku. Imali smo jedan bod nakon četiri kola u prošloj sezoni, sada imamo sedam. Bila je naporna sedmica, sada ćemo malo odmoriti. Iskoristit ćemo ovu sedmicu da osvježimo i relaksiramo ekipu, pa na Koševo idemo da se nadigravamo", rekao je Dudić, dodavši:

"Bila je neugodna tradicija u derbiju, pa je bila tradicija na Grbavici, pa i u Širokom Brijegu... Red je na Sarajevo. Želimo im sreću u Evropi, a mi ćemo pokušati da u meču sa Sarajevom prekinemo tu negativnu tradiciju".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1593509319
Daj vise nosite ovog dudica
1 12
Dena33
Bravooo Rodjeniiii
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi