Marić i Andersen predvode Australiju

Mundobasket 2010

Marić i Andersen predvode Australiju

Selektor reprezentacije Australije Brett Brown objavio je konačan spisak od 12 imena koja će igrati za ovu selekciju na Mundobasketu u Turskoj koji počinje 28. avgusta.

Prva zvijezda Boomersa je David Andersen, krilni centar Houstona, a pored njega na spisku se nalazi i još jedan član NBA lige, Patrick Millis. Pored njih dvojice glavni igrači Australije biće  Aleks Marić, novi član Panathinaikosa, te Matt Nielsen, novi član Olympiakosa.

Brown će na raspolaganju imati i četiri iskusna i dokazana igrača koji godinama igraju u najjačim ligama Evrope. Mark Worthington, Joe Ingles, Brad Newley i David Barlow su sigurno igrači koji garantuju dobar nastup Boomersa, a na spisku je i Steven Marković, bivši član Crvene zvezde.

Veliki hendikep za Australiju je neigranje prve zvijezde Andrewa Boguta, koji je doživio tešku povredu. Australija se nalazi u grupi A sa Argentinom, Srbijom, Njemačkom, Angolom i Jordanom.

Spisak Australije za Mundobasket:
David Andersen, David Barlow, Aron Baynes, Adam Gibson, Joe Ingles, Steven Marković, Aleks Marić, Damian Martin, Patrick Mills, Brad Newley, Matthew Nielsen i Mark Worthington.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije