Marica Gajić sjajna, Girne ponovo poražen

Još jedna sjajna partija bh.reprezentativke

Marica Gajić sjajna, Girne ponovo poražen

Emir Dindić

U 11.kolu Turske lige za košarkašice sastale su se ekipe Adana ASKI i Girne Univerziteta naše reprezentativke Marice Gajić.  I jedna i druga ekipa tražile su pobjedu da pobjegnu sa dna tabele. Na kraju slavio je domaći tim rezultatom 82:76.

Od početka susreta i jedna i druga ekipa igrale su jako čvrste odbrane. Vidjela se da i jedna i druga ekipa žele pobjedu pod svaku cijenu za prekid serije poraza. 

Na poluvremenu Adana je imala prednost od pet poena razlike. Nakon 20.minuta rezultat na semaforu je glasio 43:38. U nastavku ponovo igra kao sa početka susreta. I jedna i druga ekipa igraju sjajne odbrane, gošće dolazi na jedan poen zaostatka, ali ne uspijevaju da prelome utakmicu. 

Adana do kraja uspijeva da odoli napadima Girnea i upisuje vrlo važnu pobjedu koja će im dobro doći kao podstrek u nastavku prvenstva. 

Ponovo je bila sjajna naša reprezentativka Marica Gajić koja je upisala novi dabl dabl u prvenstvu. 

Ona je za 38 minuta provedenih na parketu upisala 20 poena i dodala 13 skokova od kojih je bilo čak 5 ofanzivnih.

U 12.kolu koje je na rasporedu 8.1.2017 godine Girne Univerzitet na svom terenu dočekuje Fenerbahce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi