Marin Aničić odbijao operaciju, preuzeo veliki rizik i požalio

Teško povrijeđen

Marin Aničić odbijao operaciju, preuzeo veliki rizik i požalio

E. Škorić

Bivši bh. reprezentativac Marin Aničić teško je povrijeđen nedavno u meču turske Super lige između njegovog Konyaspora i Goztepea.

On je povredu zadobio u 63. minuti i to bez ikakvog duela, jednostavno se nakon jedne intervencije samo je legao na travu i onda je na nosilima morao da napusti teren.

Nakon što je danas obavljena magnetna rezonanca, otkrivena je gotovo potpuna ruptura prednjeg križnog ligamenta desnog koljena. Planirano je da Aničić bude operisa, a slijedi mu ponovo duža stanka.

Iz Konyaspora navode da je Aničiću doktorski tim predlagao operaciju i ranije, nakon što je u septembru prošle godine zadobio tešku povredu, što je on odbio, a na vlastitu odgovornost i pod velikim rizikom želio je što prije da se vrati na teren.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na kraju, požalio je zbog te odluke, ali u Konyasporu su mu poželjeli sreću i da se što prije vrati na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi