Marin Jurina ima novi klub, Čeliku obeštećenje

Odličan transfer bh. ofanzivca

Marin Jurina ima novi klub, Čeliku obeštećenje · Zvanično

Marin Jurina, 26-godišnji bh. ofanzivac, je i zvanično realizovao transfer u redove mađarskog prvoligaša, Mezokovesd Zsoryja.

Jurina je od ljeta 2019. godine boravio na posudbi u makedonskom Shkupiju, gdje je pružao odlične partije.

Posudba je trebala trajati do juna ove godine, ali je Jurina sada ostvario transfer u redove trenutno trećeplasirane ekipa mađarskog šampionata.

Kako je Jurina u momentu realizacije transfera bio član Čelika, Zeničani će od mađarskog kluba dobiti određenu sumu novca na ime obeštećenja. Vjeruje se da će i Shkupi zaraditi od Jurininog transfera.

Jurina je u prvom dijelu sezone odigrao 18 utakica za Shkupi u svim takmičenjima, te je postigao devet golova i upisao dvije asistencije.

Sa Mezokovesd Zsoryjem je potpisao ugovor na tri i pol godine, a transfer je realizovala Arena Sport Agencija koju vodi nekadašnji kapiten Zrinjskog Ivica Džidić. 

Podsjetimo, Jurina je u dosadašnjoj karijeri bio član još i Sloge iz Uskoplja, Hajduka, Primorca, Zadra, Zrinjskog, Čapljine, Kopera, Ankarana i Krškog.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
150 000 eura Čeliku nije ni ovaj turcin glup, jedino glupa zenicka raja nasjeda na prica protiv njega
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi