Marin Tomasov, ipak, u Munchenu

Potpisao za njemačkog drugoligaša

Marin Tomasov, ipak, u Munchenu

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler Zadra i Hajduka, Marin Tomasov, potpisao je trogodišnji ugovor sa njemačkim drugoligašem Munchenom 1860.

Iako je hrvatski prvak Dinamo prije par dana na službenim internet stranicama objavio da je sa Tomasovom potpisao ugovor, stvari su se iznenada promijenile.

Naime, ovaj fudbaler od danas je novi igrač Munchena, a Zdravko Mamić je povodom ovog slučaja izdaš saopštenje u kojem se navodi:

"Prva momčad i stručni stožer GNK Dinamo u ponedjeljak su krenuli na drugi dio priprema u Sloveniju. Klub je ostao neugodno iznenađen što sa nama u autobusu nije bio i Marin Tomasov.

Sve što su sam igrač Marin Tomasov i NK Zadar kroz osobu Rene Sinovčića tražili od GNK Dinamo je izvršeno. Igrač je obavio liječnički pregled i svojevoljno potpisao petogodišnji ugovor s klubom, a NK Zadar je na osnovu usmenog dogovora između izvršnog predsjednika GNK Dinamo Zdravka Mamića i Rene Sinovčića poslao igraču dozvolu za treniranje i igranje prijateljskih utakmica.

U ovome trenutku ne možemo ništa napraviti, a na Tomasovu, Sinovčiću i Zadru je da se međusobno dogovore tko u ovoj priči odlučuje o čemu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.