FA Kup je nešto posebno: Takvu fudbalsku romantiku možete vidjeti samo u Engleskoj

Razlike su nevjerovatne

FA Kup je nešto posebno: Takvu fudbalsku romantiku možete vidjeti samo u Engleskoj

Endin Čaušević

Tottenham je večeras u gostima pobijedio niželigaša Marine sa 5:0 u okviru prvog kola FA Kupa.

Londonski klub nije imao problema protiv niželigaša Marinea kojeg je uspio da pobijedi sa 5:0, a odličan meč odigrao je Carlos Vinicius koji je uspio da postigne tri gola.

FA Kup je najstarije takmičenje na svijetu, a u njemu zaista možemo vidjeti svu romantiku koju nudi fudbal.

Timovi iz najnižih rangova imaju šansu da igraju protiv onih iz Premiershipa što je posebna draž. Upravo je večerašnji meč privukao pažnju kada su engleski mediji samo uporedili uslove koje ima Marine, a koje Tottenham.

U centru pažnje su svlačionice na stadionu Marinea koje izgledaju kao i na stadionima niželigaša u BiH. Naravno, ne mogu se ni porediti s onim koje Tottenham ima na svom stadionu, ali zapravo to je ona prava fudbalska romantika koju FA Kup daje.

[twitter]https://twitter.com/ESPNFC/status/1348328933012480006[/twitter]

Top Komentari

El_Matador
FA Cup, fudbalska romantika, veličanstveno takmičenje u kojem klubovi iz najnižih liga mogu igrati protiv najjačih klubova, za razliku od kupova u ostalim zemljama gdje... gdje najslabiji također mogu igrati protiv najjačih. Tipično englesko preuveličavanje. Pa i vi na ss.ba neki dan ste objavili video i pisali o slavlju igrača nekog malog tima kad su saznali da igraju protiv Real Madrida u Kupu Kralja.
8 1
AsmirM
Zasto u Bosni nedaju da kup igraju svi ,strah ih da prvoligasi poispadaju vec u 3 krugu . Lopovi ,svaki kanton ima svoj kup finalisti idu u kup BIH . Stadioni bi bili puni .
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi