Marinović: Biće teško igrati u Banja Luci

Trener Zrinjskog uoči gostovanja

Marinović: Biće teško igrati u Banja Luci

Zrinjski će sutra u okviru 9. kola BHT Premijer lige BiH gostovati u Banja Luci kod Borca. 

Uoči utakmice održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Vinko Marinović i golman Goran Karačić.  

"Borac možda sada nije u formi, ali oscilacije u igri su veoma česte kada imate mladu ekipu. Vrlo dobro znam da je svim ekipama teško igrati u Banja Luci, tako će biti i nama. Očekujem borbenu igru Borca, jer oni kao i mi moraju osvojiti bodove. Nadam se da ćemo ponoviti dobru igru iz utakmice sa Slavijom, i ako to uradimo imamo velike izglede ostvariti povoljan rezultat", kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Marinović je u mostarski klub došao upravo iz Borca. 

"Meni je Borac pomogao u igračkom i trenerskom smislu. Međutim, ne igram ja nego igrači. Sada sam u Zrinjskom i emocije će ostati u drugom planu."

U dosadašnjem tijeku prvenstva Borac je osvojio devet bodova i nalazi se na devetom mjestu.

"Borac je otvorio sezonu sjajnom utakmicom i pobjedom nad Željezničarom, što je pokazatelj da mogu odigrati dosta dobro. Poslije toga su doživjeli jedan pad, no utakmica protiv Željezničara, te bod osvojen u Tuzli pozivaju na oprez. Sigurno da nam najveća opasnost prijeti od Tonija Jovića koji je izuzetan igrač. Ima tu još mladih igrača kojima će utakmica sa Zrinjskim biti veliki motiv", riječi su trenera Marinovića.

Goran Karačić već osam utakmica nije primio gol, a rekord u našem prvenstvu i dalje drži Adnan Gušo koji braneći za Željezničar gol nije primio ukupno 1180 minuta. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne razmišljam o rekordu, naš je prvi prioritet pobjeđivanje. Ekipa igra dobro, imamo odličnu obranu, trener nas je odlično postavio. Gladni smo pobjeda i želimo slaviti u Banja Luci. Neka bude i 2:1 samo da slavimo", kazao je Goran Karačić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.