Marinović: Bosanci su na papiru zvučniji, ali...

Golman austrijske rukometne reprezentacije

Marinović: Bosanci su na papiru zvučniji, ali...

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim duelom sa Austrijom otvoriće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Prvi protivnik rukometnim Zmajevima u kvalifikacija će biti Austrija, na čijem golu stoji Srbijanac i saigrač našeg Adnana Harmandića u Wetzlaru, Nikola Marinović.

"U kvalifikacije ulazimo sa podmlađenim timom, no kostur reprezentacije smo zadržali. Na našu veliku žalost, i pored toga što smo žrijebani iz drugog šešira, našli smo se u teškoj grupi. Dvije najbolje reprezentacije iz trećeg i četvrtog šešira smo izvukli, kao i vicešampiona Evrope. No, šta je, tu je", za Balkan-handball ističe Marinović.

"Večeras očekujemo pobjedu. Daleko od toga da će biti lako. Na papiru su Bosanci zvučnija reprezentacija od nas, no naša je prednost to što smo duže zajedno, uigranost i domaći teren. Ako želimo da se plasiramo u Dnaku, jednostavno, moramo da dobijamo kući i čekamo rasplet ostalih utakmica", dodao je golman austrijske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.