Marinović: Favorita nema, možda je Sloboda u blagoj prednosti

Trener Zrinjskog zadovoljan prvim dijelom sezone

Marinović: Favorita nema, možda je Sloboda u blagoj prednosti

Adnan Beganović

Fudbaleri Zrinjskog su prvi dio premijerligaške sezone okončali na 2. mjestu tabele sa 39 osvojenih bodova, odnosno bodom manje od prvoplasirane Slobode.

U 18 odigranih susreta Plemići su upisali 12 pobjeda, tri remija i isto toliko poraza, a šef stručnog štaba Zrinjskog Vinko Marinović zadovoljan je učinkom svojih izabranika.

"Zadovoljni smo, možda smo mogli osvojiti još koji bod više, no kada se sve sabere i oduzme, ne smijemo biti nezadovoljni. Još ima prostora za napredak i mislim da smo pred kraj sezone počeli pružati partije onakve kakve i ja ustvari očekujem", za SportSport.ba je istakao Marinović.

"Želimo osvojiti titulu, no svjesni smo da nam neće biti lako. Sve ekipe iz vrha ravnopravno konkurišu za titulu. Biće teško i neizvjesno, izrazitog favorita nema s tim što je Sloboda možda u maloj prednosti zbog čitave situacije u ovom klubu", dodao je Marinović.

Zrinjski je u 18 kola primio samo sedam golova i po tom parametru je najbolja ekipa u Premijer ligi.

"Disciplina u odbrani svakoj ekipi daje mnogo toga dobroga. Zadovoljan sam po tom pitanju, no i tu ima prostora za napredak. Čvrsta i odgovorna igra je ono na čemu insistiram kao trener, a iz takve igre je mnogo lakše napraviti dosta toga u ofanzivi", ističe Marinović.

Fudbaleri Zrinjskog su od juče na odmoru, a početak priprema za drugi dio sezone je zakazan za 12. januar.

"Od juče smo na odmoru. Igrači su dobili program po kojem će raditi na odmoru, a 12. januara ćemo početi s pripremama za drugi dio sezone. Najvejrovatnije ćemo prvi dio obaviti u Međugorju, a onda ćemo otputovati u toplije krajeve", govori šef struke Zrinjskog i na kraju dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo širok igrački kadar i nekih većih promjena po tom pitanju neće biti. Možda će nas napustiti par igrača koji nisu imali veću minutažu, a mi ćemo pratiti situaciju na tržištu i ukoliko se ukaže prilika za angažmanom kvalitetnog igrača, iskoristit ćemo je. Idealno bi bilo kada bismo se pojačali u svakom dijelu ekipe, odbrani, vezi i napadu. No, zadovoljni smo igračkmim kadrom, pa nećemo dovoditi igrače tek da bismo ih doveli."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.