Zrinjski dočekuje Vitez

Marinović: Moramo pobijediti ako hoćemo titulu

Danas je u prostorijama Zrinjskog održana konferencija za medije pred sutrašnju utakmicu 26. kola Premijer lige BiH protiv Viteza.

Prisutnim novinarima su se obratili trener Vinko Marinović i ofanzivac Goran Zakarić, koji su svjesni da je pobjeda neophodna u borbi za titulu.

"Izuzetno važna utakmica, gdje moramo osvojiti nova tri boda protiv Viteza koji se bori za opstanak. Vitez  nas je porazio prošle godine, tako da nas očekuje još jedna teška utakmica", kazao je Marinović i potom nastavio: 

"Nakon zadnjeg kola bliže smo našem cilju, ali ima još pet utakmica do kraja. Tek sada slijede odlučujuće utakmice. Sigurno da nije lako pobijediti pet utakmica u nizu, ali mi moramo ići na pobjedu ako želimo biti prvi. Idemo utakmicu po utakmicu, kao i do sad".

Kada je u pitanju igrački kadar, prisutni su manji problemi.

"Stojkić je još u fazi rehabilitacije, Žeravica u stanju mirovanja, a neizvjestan je i Grahovac, koji je jučer na treningu dobio udarac. Ostali su svi spremni", kazao je trener Zrinjskog i potom se ponovo osvrnuo na Vitez.

"Vitez je jedna iskusna ekipa u kojoj ima dosta igrača koji su igrali u Zrinjskom, a tu je i bivši trener. Sa te strane, nema nekih tajni. Bore se za opstanak, a te utakmice su uvijek psihološki teške. Moramo biti oprezni, respektabilna su ekipa", zaključio je Marinović. 

Tešku utakmicu očekuje i Goran Zakarić. 

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica protiv ekipe koja nas je porazila u prvom dijelu sezone. Nadam se da ćemo osvojiti nova tri boda, koja su nam jako važna u ovom periodu i da ćemo zadržati prvo mjesto. Sa jednom borbenošću i zalaganjem da možemo osigurati nova tri boda".

Bivši bh. reprezrentativac u posljednje vrijeme igra veoma dobro. 

"Došao sam na svoj nivo, ali uvijek može bolje. Najbitnije je da pobjeđujemo, i da smo prvi. Treniram dobro, borim se i radim, kao i cijela ekipa, i nadam se da ćemo sutra dati svoj maksimum da nastavimo svoj niz." 

Kada je u pitanju borba za vrh tabele, Zakarić kaže: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sloboda je tu, a ne treba otpisivati ni Sarajevo, Željezničar, pa ni Široki Brijeg. Sve je to u pet šest bodova i sve se može okrenuti. Mi se okrećemo našoj sutrašnjoj utakmici, i nadam se da ćemo se radovati nakon nje, pa da idemo Željezničaru na jedan derbi koji zaslužuje da se pogleda."

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi