Marinović: Moramo se prilagoditi umjetnoj podlozi

Pred gostovanje Krupi

Marinović: Moramo se prilagoditi umjetnoj podlozi

M. Maksimović

Četiri pobjede u nizu popravile su i onako dobro samopouzdanje kod fudbalera Zrinjskog koji su na pravom putu da dođu do naslova jesenjeg prvaka. Atmosfera u timu Vinka Marinovića je dobra i pred sutrašnje gostovanje u Krupi na Vrbasu kod protivnika koji je zaslužio poštovanje.

“Ostvarili su kvalitetne rezultate, a uz malo više sreće mogli su imati i više bodova. Najmlađa su ekipa prvenstva, imaju igrače koji se dokazuju, dobru atmosferu, odličan stručni štab i sve preduslove da nas sutra namuče. Bit će teško, moramo biti disciplinovani i koncentrisani, ali samo tako i možemo osvajati bodove”, rekao je Marinović na današnjoj konferenciji za medije.

Trener Zrinjskog potajno se pribojava igranja na umjetnoj podlozi što vidi kao prednost domaćina.

“Moramo se prilagoditi umjetnoj travi. Vjerujem da će igrači ispoštovati sve dogovore i upute”, dodao je. Pobjedi nad Krupom nada se i golman Dalibor Kozić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Krupa posebno na domaćem terenu igra dobro, naviknuti su na tu podlogu na kojoj igraju, ali ukoliko mi ponovimo igre s prethodnih mečeva, uvjeren sam da problema neće biti. Atmosfera je dobra, samopouzdanje nakon četiri vezana trijumfa raste, a ono je veće i s pogledom na tabelu. Nadam se da će ovaj niz još dugo trajati”, poručio je Kozić.

Marinović sutra na raspolaganju neće imati Nemanju Bilbiju koji je u prošlom kolu isključen, kao ni bolesne Jasmina Bogdanovića i Matiju Kataneca.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi