Marinović novi trener Laktaša
Prekinuo igračku karijeru zbog trenerskog posla

Nakon što Đoinčević odstupio

Marinović novi trener Laktaša

Vinko Marinović, nekadašnji kapiten FK Laktaši imenovan je za novog šefa stručnog štaba ovog premijerligaša, a na klupi će zamijeniti Čedomira Đoinčevića, koji je na kraju jesenjen polusezone podnio ostavku.  

Bivši igrač Kozare, Borca i Germinala na novoj funkciji trebao bi debitovati danas, a u izjavi za banjalučke Nezavisne novine priznao je da ga je poziv iz Laktaša iznenadio.

„Nisam baš ovako planirao, ali došla je ponuda Laktaša, kluba u kojem sam proveo četiri lijepe godine. Planirao sam na ljeto da se oprostim od aktivnog igranja u Kozari i tek onda da se posvetim trenerskom poslu. Iskren da budem, bio sam zatečen pozivom iz Laktaša i shvatio sam da moram počneti raditi posao za koji se već dugo pripremam“, izjavio je Marinović za Nezavisne.  

Inače, Marinović je zbog posla u Laktašima okončao igračku karijeru i raskinuo ugovor sa Kozarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti