Selektor U-21 selekcije BiH nakon pobjede

Marinović: Ova pobjeda je važna za nastavak kvalifikacija

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je uvjerljivu pobjedu nad selekcijom Lihtenštajna rezultatom 6:0 i najavila da se od njih mogu očekivati i bolje igre

Zanimljivo nova generacija nogometaša već je u prvoj utakmici pokazala da će biti mnogo bolja od prethodne, jer su već u prvoj utakmici postigli više golova, nego selekcija koju je vodio Darko Nestorović u prošlim kvalifikacijama.

Novi selektor Vinko Marinović, koji je debitirao na klupi U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, zadovoljan je prikazanom igrom i još više rezultatom, te se nada da će i u narednim utakmicama ekipa nastaviti napredovati i igrati dobro.

"Bitno je da smo danas uspjeli osvojiti tri boda, iako nismo imali puno vremena za proteklih osam dana priprema, koje su igrači maksimalno ispoštovali. Želim im svima čestitati na zalaganju i pobjedi. Ostvarili smo pobjedu koja nam je izuzetno važna na startu kvalifikacija. Obično se na ovakvim utakmicama može više izgubiti nego dobiti, međutim momci su odigrali stvarno dobro i bili su disciplinovani tokom cijele utakmice. Sada sa zadovoljstvom možemo gledati prema narednoj utakmici",kazao je Marinović.

Naredna utakmica mlade reprezentacije igra se u junu u Švicarskoj.

"Spremat ćemo se za tu utakmicu, možda i s nekim novim igračima, jer sigurno poslije ove pobjede možemo gledati da pokušamo još bolje odigrati u Švicarskoj, možda i s nekim drugim načinom igre. Vidjet ćemo kako će se odvijati situacija s ostalim igračima, možda tu bude još neko novo ime",kazao je selektor U-21 selekcije Vinko Marinović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi