Treneri nakon meča

Marinović: Pobjeda je najbitnija

Nakon utakmice, treneri Zrinjskog i Rudara su se obratili prisutnim novinarima.

Trener gostiju Zlatko Jelisavac se na početku zahvalio domaćinu na  odličnom prijemu:

"Prije svega da se zahvalim domaćinu na domaćinstvu i korektnosti, osjećali smo se ova dva dana kao kod kuće. A ovakvu podršku sa tribina ima  malo koji klub. Čestitam na pobjedi i sve najbolje im želim", rekao je Jelisavac, te je dodao:

"Mi smo odigrali onoliko koliko smo mogli. Hrabro, disciplinovano, tražili smo šansu preko kontri, i takvu smo jednu dočekali pred kraj poluvremena. Bili smo svjesni da će biti teško u drugom poluvremenu, Zrinjski je imao više šansi, al možda uz malo sportske sreće smo mogli do boda. Mi smo svjesni da će to biti ja ko teško, al sportski se nadati. Što se tiče prvaka, Sloboda i Zrinjski zaslužuju titulu", istakao je Jelisavac.

 

Trener Plemića, Vinko Marinović nije iznenađen otporom Rudara.

"Ono što sam pričao jučer, to je danas bilo evidentno. Rudar je danas odigrao dosta dobru utakmicu. Na poluvremenu je bilo pritiska na igrače jer smo morali pobijediti. Na kraju, uspjeli smo doći do tri važna boda, i to je ono što je sad najbitnije.

 

Sloboda je „kiksala“, što je išlo Zrinjskom u prilog.

"Svaka utakmica će biti teška. Pogledajte samo danas rezultate. Željo se vraća, svi smo tu, i bit će teška borba do samog kraja. Najbitnije da smo mi došli do tri boda. Čestitam svojim igračima na ove četiri utakmice, nije bilo lako. Naravno, hvala navijačima na velikoj podršci“, te je dodao kako će iskoristiti pauzu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Primili smo osam golova, što je puno, i na tome moramo raditi. To će nam biti glavni zadatak", rekao je Marinović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije